Plannen voor wereldwijde r.-k. televisie

Plannen voor wereldwijde r.-k. televisie

Plannen voor mondiale katholieke televisie

In het Vaticaan is afgelopen weekeinde een tweedaagse internationale ontmoeting gewijd aan de ‘Stichting voor de evangelisatie door de media’. Deze stichting wil de digitale wereld evangeliseren door diverse inititiatieven te financiëren. Een van de projecten is een mondiale katholieke televisie.

De Frans-Spaanse journalist Jesus Colina (persagentschap Zenit) richtte het multimediale en meertalige platform Alitea (Waarheid) op. Aliteia wil een mondiale digitale katholiek tv-station opstarten. Medestichters zijn onder meer mgr. Philippe Barbarin, aartsbisschop van Lyon; mgr. André-Jozef Léonard, aartsbisschop van Mechelen-Brussel én zanger Daniel Facérias.

Het project kan rekenen op steun van het Vaticaan. De pauselijke raden voor de sociale communicatiemiddelen en van de nieuwe evangelisatie zijn trouwens nauw bij het project betrokken via mgr. Claudio Maria Celli en mgr. Rino Fisichella. Mgr. Celli zit de Raad van wijzen van de Stichting voor de evangelisatie door de media voor en mgr. Fisichella zit het comité van Aliteia voor. Op 15 oktober jongstleden nodigde deze laatste Jesus Colina in het Vaticaan uit om het project voor te stellen aan 8.000 personen uit de hele wereld die bij de nieuwe evangelisatie betrokken zijn.

Voor het opstarten van een mondiale katholieke digitale televisie wordt een bedrag van één miljard euro voorzien. Heel wat organisaties hebben inmiddels al aangekondigd financieel met belangrijke bedragen over de brug te willen komen. (RKnieuws.net)

About the Author

Leave a Reply
  • Zoeken

  • Wat is het kerygma?

     

    “De (eerste) verkondiging heeft als inhoud de gekruisigde, gestorven en verrezen Christus.” Paus Johannes Paulus II, Redemptoris Missio nr. 44

  • Routeplanner voor Evangelisatie

    12 stappen naar groei van parochie/geloofsgemeenschap Lees verder