Impulsdag voor parochiële evangelisatie op 16 november.

Impulsdag voor parochiële evangelisatie op 16 november.

Is onze parochie wervend of stervend?

 

Impulsdag voor de Nieuwe Evangelisatie

Zaterdag 16 november 2013 in het Sint-Janscentrum te Den Bosch

 

Steeds meer wordt duidelijk dat we op een keerpunt staan in de geschiedenis van onze Kerk: het is werven of sterven. Maar hoe doet de parochie dat in een tijd van krimp en reorganisatie? Hoe maak je de overgang van een volkskerk naar een ‘keuze’-kerk, en hoe spreek je de onverschillige samenleving aan?

 

Dit zijn de hoofdvragen bij de aanstaande impulsdag voor de parochiële evangelisatie, gesponsord door het Platform voor RK Evangelisatie. Met Mirjam Spruit, medewerker catechese van Bisdom Haarlem-Amsterdam, zien we de huidige situatie onder ogen en is er gelegenheid tot uitwisseling. Daarna zal Jeroen Smith, pastoor te Leiden, ons toespreken over de beginfase van evangelisatie. De nadruk wordt gelegd  op het nodige geduld en het vertrouwen op God die onze praktische inzet moeten onderschrijven.

 

Voor wie is deze dag bedoeld? Voor pastorale krachten en gemotiveerde vrijwilligers uit alle bisdommen. Neem twee of drie mensen mee en ga weer geloven in de toekomst van uw parochie!

 

Programma: De dag begint om 10.30 uur met koffie, gevolgd door: gebed, inleiding 1, uitwisseling, inventarisatie, lunch, inleiding 2, uitwisseling, gebed. Slot om 15.45 uur.

 

Locatie: Sint-Janscentrum, Papenhulst 4, 5211 LC, ’s-Hertogenbosch. Op 15 minuten loopafstand van Station Den Bosch, vlakbij de Sint-Jan. Met de bus kan ook: Arriva bus 66, uitstap bij halte ‘Parade’.

 

Kosten: 15 euro per persoon, inclusief lunch.

 

Aanmelden: vóór 13 november bij Tim Schilling, Centrum voor Parochiespiritualiteit: timschilling.cps@kloosterbrakkenstein.nl.

 

About the Author

Comments are closed.

  • Zoeken

  • Wat is het kerygma?

     

    “De (eerste) verkondiging heeft als inhoud de gekruisigde, gestorven en verrezen Christus.” Paus Johannes Paulus II, Redemptoris Missio nr. 44

  • Routeplanner voor Evangelisatie

    12 stappen naar groei van parochie/geloofsgemeenschap Lees verder