HOOP voor Den Bosch

HOOP voor Den Bosch

HOOP voor Den Bosch
De Sint Jan in Den Bosch was de locatie van derde etappe van de HOOP-tour.
Na een instructieochtend en de viering van de Eucharistie gingen tientallen parochianen ondersteund door ervaren mensen de straat op om mensen uit te nodigen een kaarsje te branden in de kerk en een gebedsintentie neer te leggen bij het Allerheiligste.
SONY DSC

Mede dankzij de optredens van de KISI Kids en zanger Mario Raadwijk zijn vele honderden mensen op die uitnodiging ingegaan. Na afloop meldden de deelnemers enthousiast over de vele gesprekken die gevoerd zijn. Onder meer met een jonge katholieke man en zijn hindoe vriendin en met een verbitterde man in een scootmobiel die zo geraakt was dat zei dat zijn leven was veranderd. In 2015 gaat de parochie een soortgelijke missie ondernemen in Rosmalen, er komt evangeliserend huisbezoek en contact met zorgcentra. Of zoals een bestuurslid het formuleerde: “Evangelisatie die niet meer eindigt.”

SONY DSC SONY DSC SONY DSC

About the Author

Comments are closed.

  • Zoeken

  • Wat is het kerygma?

     

    “De (eerste) verkondiging heeft als inhoud de gekruisigde, gestorven en verrezen Christus.” Paus Johannes Paulus II, Redemptoris Missio nr. 44

  • Routeplanner voor Evangelisatie

    12 stappen naar groei van parochie/geloofsgemeenschap Lees verder