In oktober start een Jaar van het Geloof

In oktober start een Jaar van het Geloof

Er komt een Jaar van het Geloof, dat begint op 11 oktober 2012 en eindigt met het einde van het daaropvolgende kerkelijk jaar, op 24 november 2013, het feest van Christus Koning. Doel is “om een vernieuwde impuls aan de missie van de Kerk” te geven, aldus paus Benedictus bij de bekendmaking ervan.

De  startdatum, 11 oktober 2012, is precies vijftig jaar na de start van Vaticanum II. In datzelfde kader wordt in oktober 2012 een bisschoppensynode gehouden over de Nieuwe Evangelisatie. In 2010 werd voor dat doel de Pauselijke Raad voor de Bevordering van de Nieuwe Evangelisatie opgericht.

Zie voor het Jaar van het Geloof het speciale dossier

http://www.rkdocumenten.nl/rkdocs/index.php?mi=650&dos=354

About the Author

Leave a Reply
  • Zoeken

  • Wat is het kerygma?

     

    “De (eerste) verkondiging heeft als inhoud de gekruisigde, gestorven en verrezen Christus.” Paus Johannes Paulus II, Redemptoris Missio nr. 44

  • Routeplanner voor Evangelisatie

    12 stappen naar groei van parochie/geloofsgemeenschap Lees verder