Community

Katholieke Charismatische Vernieuwing

0
Katholieke Charismatische Vernieuwing

De kerndoelen van de Katholieke Charismatische Vernieuwing omvatten:

 1. Het bevorderen van een weloverwogen en blijvende persoonlijke overgave aan Jezus Christus onze Heer en Redder.
 1. Het bevorderen van een persoonlijk onvoorwaardelijk openstaan voor de persoon, aanwezigheid en kracht van de Heilige Geest.
 2. Bevordering van het ontvangen en gebruiken van de geestelijke gaven (charisma’s), niet alleen in de Charismatische Vernieuwing maar ook in de hele Kerk.
 3. Het bevorderen van evangelisatie in de kracht van de Heilige Geest, inclusief het evangeliseren van niet-kerkelijken, het opnieuw evangeliseren van mensen die slechts in naam christen zijn en het evangeliseren van zowel culturele als sociale structuren.
 4. Het bevorderen van de voortdurende groei in heiligheid door de juiste integratie van deze charismatische accenten in het volle leven van de Kerk.

 

 

Activiteiten:
 • Kleine en grote bijeenkomsten organiseren waarin het geloof in Christus beleefd en uitgelegd wordt. Met programma’s voor alle leeftijden. Vakantieconferenties, tienerfestivals, gebedsgroepen, retraites, open dagen, vormingscursussen, internationale conferenties etc..
 • Tijdschrift Bouwen aan de Nieuwe Aarde (www.bana.nl).
 • Ondersteuning van evangelisatieactiviteiten in heel de Kerk, ook met parochiële vormselweekends.

 

E-mailadres:  info@kcv-net.nl

About the Author

Comments are closed.

 • Zoeken

 • Wat is het kerygma?

   

  “De (eerste) verkondiging heeft als inhoud de gekruisigde, gestorven en verrezen Christus.” Paus Johannes Paulus II, Redemptoris Missio nr. 44

 • Routeplanner voor Evangelisatie

  12 stappen naar groei van parochie/geloofsgemeenschap Lees verder